Et bygg i verdensklasse

Bygget blir på ca. 17 930 kvadratmeter BTA og vil romme omtrent 500 arbeidsplasser. Arkitekturen gjenspeiler behovet for å ta i bruk sol som energikilde.

Det er mange unike aspekter ved bygget, blant annet leverer det mer fornybar energi enn det som behøves for å bygge det og alle materialer og drift av bygget gjennom livsløpet. Dette gjør det til et plusshus og et pionerprosjekt i verdensklasse. Powerhouse Brattørkaia er et unikt tverrfaglig samarbeidsprosjekt som allerede har skapt og kommer til å skape stor interesse i byggenæringen både nasjonalt og internasjonalt.

Området

Brattørkaia er Trondheims nye bydel ved sjøen og et av de betydeligste byutviklingsprosjektene i Trondheim i de senere årene. Brattørkaia er det største kommunikasjonspunktet i Midt-Norge med seks millioner reisende i året. Ny hurtigbåtterminal ved Brattørkaia 17B åpnet i januar 2014. Brattørkaia har blitt en mer integrert del av sentrum, byen strekker seg helt ut til fjorden.

Brattøra er et åpent og levende byrom som er litt annerledes enn resten av byen. Et byområde som ikke har noen stengetid, som har Norges største innendørs badeanlegg, en flott havnepromenade, et av Skandinavias største kongresshotell, Norges nasjonale museum for rock og pop, byens største konsertscene, friområder og skybar.

Hva er et Powerhouse

Mer enn et bygg.

Et Powerhouse er et bygg som ved hjelp av solceller og smart design produserer mer energi enn det bruker. Men det betyr også mer. Mye mer. Når Snøhettas prestisjeprosjekt og verdens nordligste powerhouse står ferdig på Brattørkaia i 2018, skal det huse også andre krefter. Annen energi. Bygget skal fylles av handlekraft. Bedrifter som tenker nytt. Som vet at fremtiden avhenger av bedre, renere, mer bærekraftig og mer samvittighetsfull industri.
 Og går foran.

Optimal utnyttelse av sol og annen fornybar energi, samt et ekstremt lavt energiforbruk, sørger for at det blir et plusshus. Varme, lys og energi fra omgivelsene bidrar til at Powerhouse over tid kan produsere mer energi enn det forbruker. Selve bygningen er planlagt konstruert svært tett med lite behov for oppvarming, men med god ventilasjon.

Samarbeidspartnere

ZERO

Zero Emission Resource Organisation (ZERO) er en uavhengig, ideell stiftelse som jobber for å begrense de menneskeskapte klimaendringene og for å møte verdens voksende energietterspørsel uten å skade miljøet.

Les mer om ZERO

Asplan Viak

Asplan Viak skal utvikle og anvende kompetanse som hever kvaliteten på beslutninger og løsninger for kunder og samfunn.

Les mer om Asplan Viak

Snøhetta

Snøhetta ble etablert i 1989 og er lokalisert i Oslo, Norge og New York City, USA. Snøhetta er et transdisiplinært kontor, hvor arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekter og grafiske designere jobber tett sammen i team.

Les mer om Snøhetta

Entra

Entra er et av Norges ledende eiendomsselskaper. Selskapet utvikler, leier ut og forvalter attraktive og miljøledende lokaler, samt utøver aktiv porteføljeforvaltning med kjøp og salg av eiendommer.

Les mer om Entra

Skanska

Skanska er et av verdens ledende entrepenørkonsern med over 53.000 ansatte i Europa, USA og Latin-Amerika. Selskapet sikter med sin miljøkompetanse mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekter.

Les mer om Skanska

Kontakt

Er du interessert i mer informasjon om Brattørkaia eller ønsker å leie lokaler i Powerhouse? Ta kontakt med Stine eller Henrik for en hyggelig prat.

Leder Trondheim

Stine Hostad

Tlf: +47 477 06 686

E-post: sho@entra.no

Utleiesjef

Henrik Melder

Tlf: +47 905 71 445

E-post: hem@entra.no

Registrering nyhetsbrev